Hout

Selectie van het hout

Kleur, tekening, fysische eigenschappen, duurzaamheidsklasse, diktes, zaagwijze zijn belangrijke keuzes die bijdragen aan de kwaliteit en schoonheid van uw eindproduct. Eigenhandig wordt voor u de meest geschikte partij hout geselecteerd. Het hout wordt betrokken van lokale houtzagerijen waar de keuze ruim is en de flexibiliteit groot.

Inlands Hardhout

Bij voorkeur inlands hardhout. Wanneer een lange levensduur gewenst is bij buitengebruik wordt er gekozen voor een duurzaamheidsklasse 1 of 2. Bij projecten waarbij het maximale van het hout gevraagd wordt of wanneer er een specifieke, niet met inlands hout te verkrijgen look vereist is gebruiken we FSC gecertificeerd tropisch hardhout of gemodificeerd hout.

Werking van (hard)hout

De werking van het hout wordt opgevangen, zodat constructies ondanks het uitzetten en krimpen (werken) van het hout goed, sterk en naadloos blijven.
Per constructie en per houtsoort wordt bekeken wat de vereisten zijn.

Voor informatie over fysische eigenschappen van hout in het algemeen, zie de link naar de site Houtinfo.nl / Hout Fysische_eigenschappen. Voor informatie over specifieke houtsoorten kunt u vinden in de houtdatabase.